12.9.06

Puikkojen lomassa

Vielä muutama vuosi sitten saatoin ajatella, että herkän haaveilevat runotyttöblogit olisivat pahinta, mitä blogimaailma voi tarjota. Mutta sitten iski hyökyaallon lailla ilmiö, joka on näyttänyt tulleen jäädäkseen: käsityöblogit. Lankakaapeistaan ulos ryömineet martat julistavat kättentaitojen ilosanomaa ja lukevat kilvan toistensa blogeja nostaen koko genrensä kaikkien listojen kärkeen.

Harrastaminen on mukavaa, ja itse tekemällä saa varmaan edullisesti kivoja vaatteita. Ja onhan se kivaa, että sillä välin kun äiti neuloo sukkia (ja opettaa taidon ehkä tyttärelleenkin), isi ja pojat voivat vaikka katsella autoja. Voivat kaksilahkeiset sitten sulakkeen ja autonrenkaiden vaihdon jälkeen istua siskon kattamaan pöytään syömään äidin laittamaa ruokaa äidin neulomat villasukat jaloissaan.

Ne harvat miesten käsityöblogit keskittyvät varsin toisenlaisiin käden töihin.


Neulontafriikit: 1, tavalliset naiset: 0.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo neule- ja käsityöblogit ovat todellinen blogilistan vitsaus! Etenkin kun joskus uutuuksia, tuoreita tai kuumaa listaa lukiessa otsikosta ei välttämättä voi päätellä, että kyseessä on taas jotain näperrystä. En ymmärrä miksei nuo voi olla kokonaan omalla listallaan tai ainakin selkeästi varoitusmerkittyjä!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan totta! Pitäisiköhän perustaa uusi käsityötön blogilista? Tai ainakin ryhtyä boikotoimaan nykyistä? Harmi, ettei listan kautta voi antaa miinusääniä, joiden ansiosta blogi tippuisi eri rankkauksissa.